... mert víztisztításban otthon vagyunk.

Finom, tiszta ivóvíz kicsiknek és nagyoknak.
Finom, tiszta ivóvíz kicsiknek és nagyoknak.

Bármely háztartásban egyszerűen használható víztisztítók.

Új generációs ozmózis rendszer.
Új generációs ozmózis rendszer.

Aquaphor Morion víztisztító

A termékek saját készleten
Kiszállítás GLS-sel 1-2 munkanap alatt
Sms- és email értesítés a kiszállításról

Miért célszerű egy víztisztító használata?

Nem kell többé ásványvízet vásárolni és cipelni!

Ha ön és családja is ásványvizet szokott fogyasztani, tisztában van vele mennyi pénzt kell költenie  - leginkább a nyári hónapokban - a palackozott vizekre. A sok fáradtságról nem is beszélve, amit az ásványvíz hazacipelése jelent, pláne ha ön nyugdíjas, vagy a 4. emeleten lakik. A rengetek üres flakonnak sem könnyű helyet találni, ami környezetvédelmi szempontból sem kedvező. Köztudott még, hogy a főzéshez senki sem szokott ásványvizet használni, azonban a víztisztító készülékek tisztított vize igazán remek konyhai célra is.

A büdös, klóros csapvizet senki sem szereti meginni!

A csapvíz alapvetően tartalmaz hasznos ásványi anyagokat, de sajnos sok egyéb más is lehet benne, ami az emberi szervezet számára káros. A csapvíz klórozása nélkülözhetetlen a fertőzések elkerülése végett (megöli az élő mikroorganizmusokat, pl.: vírusokat, baktériumokat), de kérdéses, hogy milyen hatással van az emberi szervezetre ha évtizedekig fogyasztják. A csapvízben lévő klórral egyes szerves szennyeződések reakcióba lépnek és különböző rákkeltő anyagokat, pl.: trihalometánokat (THM) hoznak létre. Egy minőségi víztisztító berendezés segítségével ezek az alapvető problémák egyszerűen megoldhatóak.

Pénzt spórolhat viztisztító készüléke segítségével!

Otthoni víztisztító berendezés használata esetén sok pénzt spórolhat, mivel még a minőségi víztisztító berendezések fenntartási költsége (ami a szűrőbetét cseréből adódik) is sokkal kevesebb kiadást igényel mint ha ön hétről-hétre ásványvizek vásárlásával és azok haza cipelésével töltené a szabad idejét. Ha ön és családja eddig ásványvizet fogyasztott, akkor egy konyhai víztisztító készülékkel biztosan jól fog járni. De akár meg is nézheti, hogy milyen költségekkel járhat az ásványvizek folyamatos vásárlása egy víztisztító fenntartásával szemben.

Egészség megőrzés kristálytiszta, tisztított vízzel, minőségi víztisztító készülékkel!

Mivel az emberi test közel 75%-a víz, így alapvetően fontos szervezetünk napi 1,5 -2 liternyi vízigényét tiszta, egészséges, klór és vegyi anyag mentes ivóvízzel fedezni. Sokan azonban kevés folyadékot és még kevesebb vizet isznak. A tiszta víz jelenléte nem csak iváskor fontos, hanem az elkészített ételeinket is érdemes tisztított vízzel megalapozni. Egy otthoni víztisztító berendezés pedig a legpraktikusabb eszköz a megfelelő minőségű napi ivóvíz előállításához.

 

3+1 DOLOG, AMIT VÍZTISZTÍTÓ VÁSÁRLÁSKOR TUDNI KELL

1. Ásványi anyag összetétel víztisztító készülékeknél

Víztisztító készülékek vásárlása előtt mindig érdemes állást foglalni, hogy milyen jellegű tisztított vizet szeretne fogyasztani. Alapjába véve 2 féle létezik: 1: normál ásványi anyag tartalmú víz, amelyben megmaradnak a hasznos ásványi sók. Ilyen vizet ad egy asztali víztisztító, más néven csapra szerelhető víztisztító vagy egy ozmózis membrán nélküli átfolyós víztisztító készülék. Az ilyen víztisztítók változatlanul hagyjá a csapvíz eredeti ásványi anyag összetételét és általában nem változtatnak annak természetes ph értékén sem. 2: csökkentett ásványi anyag tartalmú (ozmózis víz vagy desztillált jellegű víz). Egy ozmózis víztisztító készülék minden esetben kiszűri a csapvízben található hasznos ásványi anyagokat (kb. 99%-át), majd a tisztítási folyamat végén egy patron segítségével “visszaadagol” a vízbe egy minimális mennyiséget (kb. 50-70mg/liter). Ezért első lépésként fontos személyesen állást foglalnunk, hogy milyen legyen a tisztított vizünk, ami valójában meghatározza a választandó víztisztító készülék típusát. A normál ásványi anyag tartalmú víz az emberi szervezet által jól megszokott, hiszen vizeink mindig is tartalmaztak eszenciális sókat. Az ozmózis víz valamelyest testidegen, inkább alkalmi (tisztító)kúra esetén szokták fogyasztani.

Víztisztító készülékek, amelyek megtartják az ásványi anyagokat >>> Aquaphor víztisztítók

Víztisztítók, amelyek kiszűrik az ásványi anyagokat >>> Ro víztisztítók

2. Víztisztító berendezések helyigénye

Amennyiben ozmózis víztisztító berendezést szeretne, vegye figyelembe, hogy az ilyen típusú víztisztító a mosogató alatt lesz beépítve, ahol számos esetben elférhet, de kevés hely marad bármi másnak, a víztisztító szűrőház és a tartály miatt. A tisztított víz viszont egy külön kis csapon folyik, ami igen praktikus. Egy csapra szerelhető víztisztító esetében (pl.: Aquaphor Modern víztisztító ) a készülék helyigénye minimális és a konyhapulton foglal helyet a csaptelep mellett. Az ilyen víztisztító készülék a normál csap végére csatlakozik, a tisztított víz egy “útváltó kar” segítségével nyerhető, amelyet csak el kell fordítani használat előtt illetve után.

Köztes (de igen praktikus) megoldás a tartály nélküli átfolyós víztisztító készülék, amely pult alá szerelhető, így szintén egy külön csapon át kapjuk a tiszta ivóvizet. Az átfolyós víztisztító készülékek jelentős előnye, hogy nem tartályban tárolják a vizet, hanem jelen időben, a kis csap megnyitásakor tisztítják meg azt. Ezért az ivóvizet mindig frissen kapjuk. Ez a víztisztító készülék típus sem veszi ki az emberi szervezet számára hasznos ásványi anyagokat, mindemellett igen hatékony szűrést biztosít ha biztonságos (pl.: ezüst tartalmú) a benne lévő szűrő.

Tartály nélküli, minőségi víztisztító készülékek >>> Aquaphor Crystal Solo víztisztító , Aquaphor Crystal víztisztító

3. Víztisztító berendezések beszerelése

Ozmózisos víztisztító készülékek esetében jelentősebb munkálatokra van szükség (pl.:mosógatótálca fúrás, sarokszelep csatlakozás kiépítése, víztisztító összeszerelés stb.) ami nagyjából 1-1,5 órát vehet igénybe. Asztali víztisztító esetén az egyszerű csatlakoztatás miatt egy perc alatt üzembe helyezhető a csapra szerelt víztisztító, így azt bármely vásárló könnyedén installálhatja a konyhájában, ill. utazáskor is magával viheti.

Az átfolyós víztisztító berendezések beszerelése jóval egyszerűbb mint az ozmózis víztisztító készülékeké, ugyanis a víztisztító összerakása csupán néhány percet vesz igénybe. Azonban ezeknél is szükséges a csap helyét megfúrni és sarokszelep csatlakozást kiépíteni.(kb. 15-20 perc)

+1. Szűrőbetét csere

A víztisztító készülékek minden tipusánál szükség van szűrőbetét cserére a megadott időközönként. (Vigyázzon az olyan víztisztítók vásárlásával, amelyben nem lehet szűrőbetétet cserélni, hanem élettartamának lejárta után az egész víztisztító eldobandó/lecserélendő. Az ilyen típusú víztisztító készülék ára/cseréje nagyon költséges lehet.) A szűrőbetét csere elvégzésének nehézsége függ a víztisztító készülék típusától és kialakításától. Óvakodjon továbbá a kínai/távolkeleti, beazonosíthatatlan gyártmányú, bizonytalan eredetű olcsó szűrőbetétektől (és természetesen víztisztítóktól), mivel azok a víz minőségének (így egészségünk) romlásához vezethetnek, mivel rendszerint bevizsgálatlan műanyag részekből állnak. Az Ilyen víztisztító berendezés vásárlása esetén spórolhatunk ugyan 10 - 15%-ot de minden bizonnyal csak egyszer teszünk ilyen próbát. A javasolt szűrőbetét csere időszakokat fogadja meg, így évek multán is ugyan azt a minőségi, finom tisztított vízet nyerheti víztisztító berendezéséből, mint a megvásárlást követő hetekben, hónapokban.

 

Ha mégsem sikerül eldöntenie, hogy az Ön esetében melyik víztisztító lesz a megfelelő megoldás, akkor keressen minket telefonon és megpróbáljuk néhány kérdésen keresztül segíteni a választását. - Agria Aqua Kft. csapata.